Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Är pengarna slut i Sala kommun?

Jag blir bekymrad när våra folkvalda politiker inte får ihop kommunens ekonomi. Politiker försöker alltid att balansera kostnaderna mot prognostiserade skatteintäkter och statliga bidrag.

Det går faktiskt att påverka intäkterna. Politiker, varför är ni så rädda för att höja skatten?

Oavsett situation just nu så kommer den kommunala skattesatsen att tvingas bli högre. Politiker kan blunda för detta men en dag så står vi inför konstaterat faktum att det blir färre arbetstillfällen. Det håller på att ske ett stort teknikskifte, som redan pågår, i och med AI som kommer att ta över många arbetstillfällen. Det kommer att bli färre personer som betalar skatt i framtiden.

Att du tror på lösningen att sälja ut verksamheter, för att minska kostnadssidan, och tror att detta är mer kostnadseffektivt är att vara naiv på en hög nivå. Det finns få goda exempel på att denna lösning är rätt modell. Kommunal verksam må vara ineffektiv med vissa verksamheter men det blir inte bättre när den privatiseras (skolan med friskolereformen är ett skräckexempel men det finns många fler) och läggs ut på privata aktörer.

Var insiktsfulla och ta höjd för kommande framtid.

Total skattesats 40%

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel