Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Arbetsförmedlingen, igen

Sala Allehanda bekräftade i veckan att Arbetsförmedlingen i Sala läggs ner. Ett 25-tal statliga arbetstillfällen försvinner.

Nedläggningen är en konsekvens av Moderaternas och Kristdemokraternas så kallade "servettbudget" från hösten 2018. Genom att bland annat minska Arbetsförmedlingens budget med 4,5 miljarder skapade man ekonomiskt utrymme för att sänka skatterna för miljonärer och höginkomsttagare med totalt 20 miljarder.

Trots att spaltmeter har skrivit i SA har ingen lokal förtroendevald för Moderaterna eller Kristdemokraterna valt att försvara nedläggningen. Det är beklagligt. Inte ens den vanligtvis så debattglada Möklintaduon Sten Eriksson (KD) eller Eric Thorsell (C) har kommenterat.

I kommuner där nedläggningen är genomförd rapporteras en kraftig ökning av försörjningsstödet enligt SKL. Politiska beslut som omgående påverkar redan utsatta människors liv negativt väljer man att möta med tystnad. Särskilt besvärande är det troligen för KD som ännu en gång misslyckats med att framstå som ett välfärdsparti.

I oktober var 833 personer inskrivna på förmedlingen, varav 291 med funktionsnedsättning och i behov av särskilda insatser.

Fattigdom och arbetslöshet ökar när M och KD får möjlighet till inflytande.

Arbetsförmedlingen läggs ner, 833 arbetslösa personer berörs direkt. Inte ens värt att kommentera, tycker företrädare för M och KD.

Kalle Lindbom, medlem i Skuggans S-förening i Sala

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel