Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Återkommande strömavbrott i Möklinta

Bland annat har Möklinta drabbats av återkommande strömavbrott den senaste tiden (minst fem). Visst har säkert några berott på kraftig blåst. Men nu fanns ingen blåst som borde förorsakat strömavbrott. Det var en period på 80- och 90-talet som det var väldigt tätt med strömavbrott.

Nätägaren Vattenfall som tar ut höga nätavgifterna borde på alla dessa år kommit ifrån luftkablar och grävt ner kablarna. Var i ligger svårigheten? Det kan inte bara vara så att de ska tjäna stora pengar på sina kunder utan att säkerställa trygg leverans av el. Det är ju faktiskt 2020, så träd ända in på ledningarna borde vara åtgärdat.

Vi som bor på landsbygden ska utstå allt högre kostnader för bensin då bilen är ända alternativet. Vägar är undermåliga året om. Osäker strömförsörjning. Var går gränsen? Det borde finnas ett ansvar hos politiker både nationellt och lokalt att även ta ansvar för oss som betalar skatt och bor på landet.

Skärpning Vattenfall med flera som har ansvar för det jag räknat upp. Har fått nog av dessa täta strömavbrott. Bägaren har runnit över.

Men som vanligt är det väl ingen som tar ansvar och ger en förklaring till varför vi på landet åsidosätts ideligen.

Sten Eriksson

Anmäl text- och faktafel

Svar direkt från Elin Löfblad, chef företagsrelationer och samhällskontakter Vattenfall Eldistribution:

Vi kan bekräfta att vi har haft ett antal avbrott i området av Möklinta. De är orsakade av fallande träd och stolpar. Som Sten skriver så har det varit hårda vindar som har orsakat avbrotten. Vi beklagar det besvär som avbrotten orsakat. Vi arbetar hårt för att minska antalet strömavbrott och när de inträffar gör vi vårt yttersta för att åtgärda problemet så snart som möjligt. Säkerheten för våra medarbetare kommer alltid främst och vid hårt väder kan det ibland göra att det tar längre tid.

På vår hemsida finns information om aktuella driftstörningar, hur man laddar ned appen Avbrottsinfo och mycket annat.

Där finns också möjlighet att anmäla avbrott som eventuellt inte syns på kartan, vilket vi rekommenderar våra kunder att göra.

Lokalnätet, som detta gäller, har en del icke trädsäkra luftledningar vilket innebär att de riskerar att slås ut av en storm då träd faller på dem. Vattenfall Eldistribution arbetar kontinuerligt med så kallade isoleringsprojekt där icke trädsäkra lokalnäts­ledningar grävs ned, där det är möjligt, för att minska driftstörningarna i lokalnätet vid hårda vindar.

Elin Löfblad, chef företagsrelationer och samhällskontakter Vattenfall Eldistribution

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel