Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Även kommunens verksamheter måste spara på dricksvattnet

Svar på insändare angående torrlagd fontän vid Aguélis Plats:

I Sala kommun så kommer allt dricksvatten från grundvatten. De senaste åren har vi sett att grundvattennivåerna i vårt område sjunker allt mer. Detta beror främst på att det kommit för lite nederbörd under den säsong då grundvatten kan bildas. I vintras så föll det tyvärr mycket mindre nederbörd än vi hade hoppats på och grundvattenbildningen blev mycket mindre än normalt.

Detta har gjort att utgångspunkten inför sommaren är att nivåerna redan nu är låga och förmodligen kommer att fortsätta sjunka under flera månader, kanske ända till efter årsskiftet om vi har otur.

När situationen ser ut som den gör så behöver alla hjälpas åt att spara på det vatten som finns. Därför har vi infört bevattningsförbud för hela kommunen och vi har sett att det har effekt. När medborgare inte får vattna gräsmattan eller fylla sina pooler måste också kommunens verksamheter göra vad de kan för att spara på dricksvattnet. Därför har vi valt att inte starta fontäner som använder dricksvatten och heller inte vattna någon av våra planteringar med dricksvatten.

Vi behöver alla hjälpas åt, varje droppe räknas!

Åsa Kling

Chef för Samhällstekniska enheten

Sala kommun

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel