Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Barngrupperna ska inte bli större

Anders Olsson har två frågor till mig:

1. Är det ett rättfärdigande av kommunens dåliga ekonomi att 110 andra kommuner går dåligt?

2. Lärare som är behöriga har fått gå från heltid till deltid. Varför får man inte komma upp i heltid på förskolan som behörig lärare?

Svaret på fråga 1; Nej självfallet är det negativt att kommunen inte klarat av den budget och de utgifter som den haft. Självklart ska vi arbeta för att få en kommun i ekonomisk balans vilket vi gjort och gör. Det är ju precis som jag skrev, därför som svåra åtgärder tagits under året som påverkat skolan negativt. Det nämnden dock tog beslut om var att lärartätheten inte fick bli sämre och barngrupperna större. Vi lämnade även in en tydlig strategisk plan till kommunstyrelsen där detta även framgår.

Vi la även fram ett uppdrag till förvaltningen att se över hur vi kan få fler behöriga lärare och förskollärare och vikarier. Vi har lagt fler direktiv i år, i verksamhetsplanen. Allians för Sala har även omfördelat ramarna till 2020 så att skolan inte ska behöva ta några ytterligare större åtgärder i vårt förslag till budget. Om du vill få se dessa eller har fler frågor, är du välkommen att höra av dig till mig!

Svar på fråga 2: Varför HR anser att en person inte är lämplig för en tjänst kan jag inte svara på, då jag inte är delaktig i sådana beslut. Arbetsgivaransvaret inom skolan ligger närmast på rektor, därefter skolchef och huvudansvar för alla övergripande arbetsgivarfrågor i kommunen har arbetsgivardelegationen som leds av kommunalrådet. HR är en stödfunktion till rektorer och delegationen.

Hanna Westman, (SBä)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel