Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Beklämmande att mötas av vanvårdade gravar

Håller fullständigt med Anders Westins välskrivna insändare häromdagen angående skötseln av våra kyrkogårdar i Sala. Det är beklämmande att mötas av synen av vanvårdade gravar när man besöker en plats som man vill ska vara vacker och rofylld.

Ett ytterst välformulerat svar fick insändaren av ansvariga men faktum kvarstår, alla betalar inte dessa 300 kronor som kan tyckas som en liten summa, men om man har ansvaret för flera gravar kan det ändå bli kännbart.

En sak om man väljer att betala för plantering på en nära anhörigs grav, men gräsklippning borde väl ändå kunna skötas avgiftsfritt av kyrkan? Jag betalar ändå en stor del i kyrkoskatt varje år.

Men allra mest stör det mig att se dessa övervuxna gravar och tänka på dem som ligger begravda där och ingen bryr sig. Är det en kristen gärning av kyrkan att låta det vara så när det kunde vara så enkelt att bara klippa gräset i stället för att köra runt dessa gravar?

Sorgsen kyrkogårdsbesökare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel