Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bostadsbristen är inte Salabostäders fel

Svar på insändare

Att skylla bostadsbristen i Sala på Salabostäder är att dra lite för snabba växlar, det är många faktorer som har påverkat bostadssituationen i Sala. Under de senaste fem åren har Salabostäder erbjudit 130 lägenheter till marknaden varav 80 nyproducerade under 2019, vilket är det största enskilda bygget på många år i Sala.

Som allmännyttigt bostadsbolag har vi inte bara ett ansvar att se till de som vill ha en bostad eller byta sin bostad utan också ett ansvar att se till att vi förvaltar bostäder på ett ekonomiskt sätt. Det innebär att vi inte kan låta ”tomhyror” belasta övriga boende vilket blir fallet när/om vi tummar på uppsägningstider. Självklart så kortar vi tiden om vi lyckas hyra ut lägenheten fort, därav att de kommer ut lägenheter med kort varsel (för att hjälpa den som flyttar).

Hos oss vet den personal som jobbar med uthyrning vilka regler som gäller. Självklart kommer det ibland frågor som vi inte har förutsett och i dessa fall kan det givetvis vara svårt att svara direkt på en fråga utan att ta frågan vidare. Men i de allra flesta fall får våra kunder ett rätt svar på sin fråga direkt vid disken, via mejl eller telefon.

Bernard Niglis, VD Salabostäder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel