Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bra jobbat Sala kommun

I en serie insändare ondgör sig skribenter över vad de ser som Sala kommuns dåligt skötta gräsmattor. Nu senast är det signaturen "T Rött" som beklagar sig över vad hen ser som dålig professionalism bland dem som sköter Sala kommuns gräsmattor och grönområden. "Njut av bilderna!", avslutar hen med, och det gör jag. Jag ser bättre förutsättningar för biologisk mångfald i bilderna, något som vi verkligen behöver. Jag ser spår av kommunanställda som verkligen bryr sig om miljön och klimatet.

Nyligen konstaterade en rad debattörer i SvD (6/5) att "det är kris i naturen". De bygger sin syn på rapporten om biologisk mångfald från FN:s panel för biologisk mångfald och ekosystemtjänster, IPBES. Över 200 forskare världen över har bidragit till rapporten. I debattartikeln kan vi läsa: "Rapporten visar att fler arter än någonsin i mänsklighetens historia hotas av utrotning och att den biologiska mångfalden lokalt har förändrats kraftigt i en stor del av världens ekosystem."

Det må vara så att en anledning till att kommunen inte klipper vissa områden så ofta som de kanske gjort tidigare är för att spara pengar. Men kommunekolog Anna Winnersjö Edholm säger i SA att en fördel med oklippt gräs är att den biologiska mångfalden ökar.

Så istället för att klaga på Sala kommun för bristande professionalism, tycker jag att "T Rött" och andra ska säga "bra jobbat". Vi kan alla bidra till att förbättra förutsättningarna för biologisk mångfald. Stora delar av min tomt får växa vilt, vilket verkar uppskattas av bin, fjärilar och andra insekter. Jag gissar att detsamma gäller Sala kommuns grönytor.

Magnus Nystedt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel