Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Cykelstölder och straffpåföljder

Straffet för den som tar tillbaka sin stulna cykel är, enligt uppgift av polisen, böter eller sex månaders fängelse! Straffet för den som stjäl cykeln, kan det vara lika? I regel avskrivs alla liknande ärenden direkt.

Inget besök av polis vid inbrott, ingen utredning! Det blir en sak för försäkringsbolagen. Det är däremot ingen polisbrist när exempelvis påstådda jaktbrott anmäls. Då kan det komma 30-50 poliser och helikopter på kort tid.

Jag försvarar inte olaga jakt, men som det nu har blivit med de "olaga vargjakterna" har det urartat helt. Miljöåklagarna har all makt att häkta oskyldiga personer upp till en månad. Då finns det både polis och pengar.

Det är inte den enskilda polisens fel, det är de chefer som fattar besluten som prioriterar fel. Vad får den person som nyligen stoppades i Möklinta för straff? Vårdslös framfart, inget körkort, drogpåverkad, och stannar inte på polismans tecken.

Läggs det till handlingarna? Ser fram emot ett svar från ansvarig polischef!

Gunnar Larsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel