Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Cyklister är farligare än lastbilar

Kungsgatans vara eller icke vara som huvudled var ett exempel av många. Nyss pratade jag med en yrkesförare som sa att när han skulle svänga ut från en mindre väg så är det många som bara kör på från de större gatorna fast det har väjningsplikt.

Så jag tycker att det vore smidigast att låta den som kommer med lite fart få behålla den samt att den som redan har bromsat kan stå still och vänta på att det blir fritt på den större gatan. Sedan är det trångt då det står bilar parkerade så det blir lite slalom ibland. Vet inte var man ska hitta ny parkeringsyta för att ersätta dessa men det är som sagt lite trångt just på Kungsgatan pga av dessa parkeringar.

Men en sak man inte ska göra är att ta bort den tunga trafiken från gågatorna. De kör oftast in på förmiddagarna lugnt och fin för att stans alla trevliga affärer ska få sina leveranser. Yrkesförare ska inte behöva köra en pallyft genom stadens centrum i flera omgångar med tunga lass och lyft som följd. Ju närmre butiksdörren eller dess lager de kan komma ju bättre. Jag jobbar i butik samt att jag varit budbilschaffis och vet att de kör försiktigt på gågatorna för att lämna sin last.

Det är mycket farligare med alla cyklister som cyklar i full fart med blicken nere i sin mobil. Där har vi något som är mycket värre än att komma i två kilometer i timmen med en stor lastbil som alla ser direkt på långt håll.

Mats Köbin

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel