Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Cyklister i fara på gamla "70:an"

Annons

Jag trafikerar dagligen gamla 70:an till Broddbo med bil. Som ett vårtecken har alla dessa cyklister dykt upp igen. Det är allt från barn, ungdomar, pensionärer, motionärer och tävlingscyklister. En gemensam sak är att en del, ja ganska många, syns väldigt dåligt, speciellt när det börjar skymma, men även på dagen.

Häromveckan kom jag i skogen ifatt en helt mörkklädd tävlingscyklist (det går väldigt fort för en del) och jag var ganska nära innan jag överhuvudtaget såg personen och kunde väja.

Därför vill jag uppmana samtliga cyklister som är ute på allmän väg att ta på något på överkroppen som verkligen syns, till exempel en reflexväst eller något med en "skrikig" färg. Då minskar risken betydligt för att en olycka ska ske.

Jag vill även uppmana bilister att ta det lugnt när ni kommer ifatt cyklister och hålla ut ett bra avstånd. Tyvärr är inte alla vägar så breda som de borde vara.

På gamla "70:an" är det ju hastighetsbegränsning till 70 km, men många håller betydligt högre hastighet. Kör jag i 70 km blir jag ofta omkörd och även på ställen där jag möter cyklister. Därför hoppas jag att farten på denna sträcka sänks, utan att polisen behöver stävja det.

Samverkar i trafiken

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel