Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: De(S)peration både lokalt och på riksnivå

Det finns ett uppdrag som jag i dag inte skulle vilja ha. Det är partisekreterare och valstrateg för Socialdemokraterna.

Desperationen lyser igenom fullständigt på många plan. Alldeles för många saker som gjorts har blivit helt feltänkta och då griper man till alla medel för att misstänkliggöra andra politiker.

Kalle Lindbom (S) tar till brösttoner för att Arbetsförmedlingen, som han påstår, drar ner på småorter för att man fått ett sparkrav på sig och det är helt de borgligas fel. De flesta vet att en reformering av Arbetsförmedlingen har diskuterats länge, men stött på totalt motstånd från Socialdemokraterna för att Arbetsförmedlingen var deras speciella skötebarn. Att sedan chefen för Arbetsförmedlingen valde att svika glesbygden och låta de välmående storstadsregionerna gå relativt skadeslösa kan väl inte vara någon annans fel än regeringens.

Socialdemokraterna här i Sala har nog dessutom hamnat riktigt tokigt i sin budgetprioritering på flera miljoner extra till Konstföreningen/Aguélimuseet. Där saknas nog det folkliga stödet för detta extraanslag eftersom att en förening som inte håller i sina pengar får reda ut sina problem först, och inte bara tro att kommunen har en magisk brunn att ösa upp guldtior ur.

Ulrika Spårebo (S) har gått upp i falsett och kallat de styrandes agerande för oförskämt, när man ställt krav på Konstföreningens styrelse att se över sin ekonomi. Socialdemokraterna borde ju av förklarliga skäl ha god insyn i den föreningen.

Att sedan gå upp i dubbel falsett och säga att kommunalrådet missbrukat sin delegationsrätt om att ge fyra nyinkomna personer möjlighet att få komma till Sala är väl att rent populistiskt rida på de strömningar som Socialdemokraterna säger sig vilja motverka.

En sista fråga bara. Om Socialdemokraterna fått igenom skattehöjningen på 25 öre i tre år, sitt lån från medborgarna, hur skulle återbetalningen ha skett? Plusgirot, bankgiro eller i bitcoin, och när skulle det ha skett?

Eric Thorsell

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel