Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det finns många badplatser men bara en kabelpark

Läste idag (SA 27/7) en besviken nyinflyttad Salabos insändare som ansåg att Silvköparens badplats blivit förstörd på grund av Sala kabelpark. Detta innan anläggningen ännu tagits i bruk.

Placeringen av parken diskuterades flitigt innan föreningen till slut fick klartecken av kommunen. Detta är en relativt ny sport där det finns flera lokala aktiva i sporten i Sala varav en till och med är världsmästare! Föreningen får fler och fler medlemmar, något som är riktigt roligt och vi ska vara stolta över.

Med tanke på att Sala har ett antal badsjöar så torde det inte vara helt omöjligt att en av dessa badsjöar, som redan är exploaterad av en camping, blev platsen för den nya sporten och som troligen kommer locka fler ungdomar att testa och börja åka och dra mer folk till campingen.

Ett tips till den badsugna som gärna vill sola sig på klippor är Hillingens badplats. Där är det både barnvänligt, klippor att sola på och fina bryggor, samt lugnt och gemytligt för den som är ute efter en lugn stund.

Utöver Hillingen finns det även Finntorpsbrottet med både dykklippor och klarblått vatten, Trettonbrottet med samma egenskaper. Båda på cykelavstånd från centrum.

Bor man västerut finns Stävrebadet med fina bryggor. Bor man norrut finns det flera fina badplatser i Möklinta, varav Hällsjön som precis fått nya bryggor är väldigt vackert. Vill man ha sandstrand finns Måns Ols och om man kan tänka sig åka en bit finns Östa i Tärnsjö (Heby kommun) som ligger vid Dalälven, med enormt fina sandstränder. Vill man ha bassäng och bastu med lekredskap och kiosk så finns Tärnabadet i Kumla kyrkby.

Så bara för att Silvköparen får en ny sportanläggning så saknas det inte möjliga vackra natursköna badplatser i Sala kommun. Kommunen är full med små fina sjöar och fina badplatser.

Föreningen som byggt anläggningen för ihopsamlade medel är ett gäng ungdomar som vill utöka Salas ungdomars möjligheter till sommaraktiviteter och kunna utöva sin sport här hemma. Jag är glad att de lyckats och önskar dem ett stort lycka till både sportsligt och med sina park. Heja Sala kabelpark! Jag röstar för!

En infödd Salabo som gillar lokala initiativ för ungdomar

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel