Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ett hjärtlöst beslut av Migrationsverket att utvisa Xeyal

Vi sitter i våra TV-soffor och skänker villigt pengar till barn som har det svårt långt borta i världen och hela landet känner sig stolt över folkets generositet. Men när ett sådant barn hamnar mitt ibland oss då kastar vi utan förbarmande ut det till den misär vi just har förfasat oss över. Är det inte ren och skär ondska som driver våra myndigheter till ett sådant agerande?

Xeyal är fortfarande ett barn. Ett barn som redan har fått uppleva det som ingen svensk behövt vara med om i hela sitt liv. Ensamhet, utstötthet och otrygghet har alltför länge varit Xeyals lott. Och nu tycker Migrationsverket att dessa omständigheter ska fortsätta vara Xeyals livsöde och dessutom i ett av Europas fattigaste länder.

Det är dags nu att vi vanliga svenskar ställer oss upp och vägrar delta i Migrationsverkets hjärtlösa beslut. Vi behöver dig, Xeyal! Stanna hos oss!

Lisa Joneklav

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel