Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ett lyft för en 08:a att få vård i Västmanland

Jag kan bara, som nyinflyttad i Västerfärnebo, Sala kommun, Västmanland, tacka och notera den utmärkta och professionella vården som erbjudes här i länet. (Som 74-åring kan man behöva lite hjälp ibland). Man kommer alltid fram till vårdcentralen och får erbjudande om en tid direkt.

Som tidigare boende i Stockholm kan jag förundras över möjligheten att snabbt få hjälp i Västmanland. I Stockholm kan du glömma att snabbt få en tid på vårdcentralen. Alternativet är att få ett snäsigt besked: ”Vi skickar en kallelse om cirka fem-sex veckor vare sig tiden på dagen passar dig eller inte”. Eller förstås möjligheten att sätta sig och vänta 17-18 timmar på en akutmottagning...

Nu sägs det ofta att vården befinner sig i kris. Det är ett vanligt rubriktema. Liksom att vården skulle befinna sig i fritt fall i hela landet. Detta verkar dock inte vara fallet i Västmanland.

Mina erfarenheter säger att det förhåller sig precis tvärt om. Jag lider av en obotlig nervsjukdom (med förlorad balans, muskelsvaghet med mera). Efter att jag tyckt att det blivit värre senaste tiden, bland annat med vissa förvirringstillstånd, kontaktade jag Norbergs vårdcentral. Fick träffa en doktor som såg något annat och beordrade mig att ta en massa prov. När provsvaren kom skickade han mig akutremitterad till Köpings sjukhus direkt (alltså på minuten). Efter tre dagar hade jag gått ned fyra kilo (vätskeansamling i kroppen). Han var på rätt spår direkt. Imponerande. Jag blev helt återställd. Säger bara – vården i Västmanland!

Nybliven lantis

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel