Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fågeltortyr utan slut i Sala

Mitt huvud värker, jag som sover gott vanligtvis har sovit dåligt de senaste veckorna. Utanför mitt sovrumsfönster, likaså köksfönster, och balkong; på taket mitt emot häckar ett par måsar/trutar denna sommar igen. Jodå, jag har påtalat problemet till min hyresvärd Salabostäder AB och haft en dialog med ansvarig chef som gång på gång försäkrat mig att problemet med häckande måsar/trutar inte ska upprepas nästa år.

Jag ser de flyga utanför mitt fönster på sin jakt efter mat. De har attackerat min korg med dynor till balkongmöblerna som stod på balkongen och skitat ner balkongräcket och golvet.

Det är sommar och jag kan inte använda min balkong med häckande mås/trutpar mitt emot. De är igång dygnet runt. Oväsen som jag inte kan stänga av. Tortyr.

Ja, det är hyresvärdens ansvar att se till att fåglarna inte kan häcka på taket. Det finns konkreta anvisningar att sätta upp nät, till exempel för att hindra fåglarna från att sätta sig på taket. Det är tillåtet för hyresvärden att ta bort mås/trutbon på taket innan äggen är kläckta. Hyresvärden får beställa avskjutning av fåglarna i samråd med jägargille.

Salabostäder AB har även fått anvisningar från kommunen hur de ska hålla efter fåglarnas antal.

Måsarna/trutarna kommer redan i april, de är kvar till augusti då ungarna är flygfärdiga. Hela sommaren med andra ord håller fåglarna min gård som gisslan.

Mitt huvud värker och jag fäller en tår i min förtvivlan.

Trött så trött

Salabostäder har avböjt att svara på insändaren.

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel