Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Farlig busshållsplats i Tärna

Har mejlat med Sala kommun om att det inte är säkert för en åttaåring att stå ute vid vägen i mörkret på en 90-sträcka och vänta på skolbussen.

Men enligt deras "regler" så har de rätt då det bara är 670 meter ifrån vårt hus upp till vägen, så då får hon gå. Men det är inte det som är problemet. Problemet är att det är kolsvart 06.45 på morgonen, då det varken finns lampor på vår väg eller ute vid riksväg 70. Och det finns väl nästan INGEN som håller 90 km/h på den vägen.

Då tycker de alltså att en åttaåring ska stå ute vid vägen i mörkret, där hon inte syns på grund av en backe som gör att man inte ser förrän man är precis vid henne, och när bilar håller en för hög hastighet. Hon har både reflexer och lampa, men busschauffören hade sagt till henne att inte ha lampa då han blir bländad (hon har en svag pannlampa för att se vägen när hon går ), som hon dessutom stänger av när hon är framme.

Ska hon inte få synas när hon står där heller? Bussen kan köra in här då det går en väg runt vårt hus, och bussen ska ändå åka åt det hållet, så det blir ingen omväg. Ändå envisas de med att de har rätt och att hon ska stå där uppe. Även då det nyligen hänt flera olyckor precis utanför här, i Tärna, då folk åker av vägen för att de fipplar med radion.

Tänk om det nästa gång är min åttaåring som de kör på i stället för att köra ned i diket, bara för att Sala kommun inte kan låta bussarna köra in på vägen här och låta henne stå säkert. Nästa gång ni kör på riksväg 70, snälla håll hastigheten och ögonen på vägen.

NN

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel