Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fler cykelleder behövs i Heby

Liberalerna i Heby kommun ämnar jobba för att få till fler cykelleder inom Heby kommun. Vi hade detta redan som en punkt i vårt valmanifest.

Det finns bara positiva saker med att ta ut hojen för en sväng. Rekreation, motion och upptäcktslusten väcks till liv. Vackra Heby kommun erbjuder så mycket när det gäller natur, historia och små fina smultronställen så att binda i hop dessa punkter vore en fin sak att uppnå.

Stora föreningen Fjärdhundraland som knutit till sig både företag och andra föreningar har cykelleder söder över. Gamla Fjärdhundraland sträckte sig ända från Mälaren till Dalälven när det begav sig på medeltiden. Kan vi fortsätta med cykelleder som knyts till dessa befintliga som finns  så kan vi snabbt få folk som redan cyklar på dem att komma upp till oss i norra delen av det gamla folklandet i västra Uppland.

Det finns redan en skiss på att ta en led från Skattmansöbacken upp till Ramsjös vikingalämningar i Morgongåva. Där i från kan man dra den via 1700-talsbruket vid Molnebo och upp genom vårt fina kulturlandskap som vi så gärna vill visa upp och som vi själva gärna trampar genom en vacker sommardag i juli på väg till äventyret som finns runt nästa kurva.

Låt oss ta fram kommunens smultronställen, och låt oss knyta ihop dem. Heby ska vara en cykelkommun i framtiden och det är dags att börja arbeta med detta nu.

Mats Köbin, kultur- och fritidsansvarig Liberalerna i Heby

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel