Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Frustration i onödig kö

Nu har vi mellan Sala och Uppsala haft Upptåget under rätt många år, men vi ser ingen utveckling i systemet. Vi står fortfarande i kö ute på riksvägen när bommarna är nere. Vi som kommer från Heby brukar använda pizzerians parkering efter korsningen som vändplats och köra upp och ställa oss på kanten i motsatt riktning då det finns mer plats där.

Det är egentligen ingen bra idé, men vad ska man göra när bommarna ligger nere långt över fem minuter? Tågen från ena hållet glider in och blir stående för att vänta in ett annat tåg som är väldigt långt borta och då måste man kunna ha en signal om att ta upp bommarna två minuter som gör att riksvägen blir fri från bilar. Vi var glada över att fått denna fina pendlarmöjlighet, men vi kan inte nöja oss med detta.

Vi vill ha utveckling så att vägar och järnvägar anpassas till rådande förhållanden. Det pendlar in allt fler både med tåg och bil till Apotea och Adlibris som ligger innanför spåren och då måste det vara smidigt att ta sig över järnvägen. Dessutom har vi en stor grässlänt. Efter den kommer en parkering som knappt någon står på då den stora pendlarparkeringen finns på andra sidan. Tar man mark härifrån så får man till en avkörningsfil så att folk slipper stå i kö som vi gör här, eller krångla sig runt vid pizzerian.

Detta problem måste byggas bort så att allt flyter mycket smidigare än vad det gör i dag i vackra Morgongåva. Bäst vore så klart en planskild korsning, men vi ser ju hur svårt det är att få till enkla lösningar, så det lär dröja länge.

Mats Köbin

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel