Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fyll i anhörigas livshistoria

Jag jobbar som USKA i Sala kommun och har en vädjan till dig som har en anhörig på ett äldreboende eller är på väg att få det. Vid inskrivningen så får ni en utskrift att fylla i som heter "livsberättelse/livshistoria". Där ber vi er fylla i både stort och smått som har/haft betydelse i den anhöriges liv. Det kan vara allt från tragiska dödsfall, favoritmusiken eller bara om man vill ha tänt eller släckt när man ska sova.

Denna kunskap om era äldre (som ofta ej själva har förmåga att förmedla sina önskemål) hjälper oss så att vi kan göra det så rofyllt och tryggt som möjligt för era äldre i sitt boende. När glömskan sätter in kan det exempelvis vara favoritmusiken eller en speciell lukt som stimulerar hjärnan och kan skänka ro. Gå gärna in på demenscentrum.se och skriv ut blanketterna för livsberättelse och fyll i när minnet är intakt. Det är aldrig för tidigt för att skriva sin historia, man vet aldrig vad livet har i beredskap.

SalaUSKA

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel