Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gående ska hålla sig till trottoaren

Svar till "Boende på Hyttgatan 8".

Skribenten skriver att vägbulor kan rädda liv vilket stämmer till viss del. Men även om det finns vägbulor så anser jag att gatan i staden är till för fordon och inget annat. Och dessutom är vägbulor ibland en fälla för vissa, för då gasar många på extra efter att ha passerat en bula.

Gående, barn, hundägare skall enligt mitt tycke hålla sig till trottoaren och ingen annanstans, men tyvärr är det många som inte förstår detta. Här behövs mera sunt förnuft. Som bilist är det ibland riskabelt att ta sig fram säkert då trafikkulturen är under all kritik. Till exempel så cyklar många mot enkelriktat, på fel sida och korsar gator utan att ta hänsyn till gällande trafikregler. Även många gående går på gatorna istället för på trottoaren. Även en behövlig 30-regel hjälper inte när det råder "djungelns lag" i trafiken.

Därför måste alla hjälpas åt och respektera vad det är som gäller. Om detta skulle bli verklighet kan många onödiga olyckor undvikas.

Vaken bilist

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel