Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ge skolbarn och personal möjligheter att utvecklas

När man läst en del av inläggen om bygget av en ny skola på samma eller på en annan plats än där den gamla Åkraskolan ligger så har, i mina ögon, en del argument varit lite smått konstruerade.

Att övertyga mig om att ta bort en skola från ett område med hög andel boende från länder utanför Europa ska lösa integrationsproblemen går bara inte. Om kommunen skulle ta bort skolan blir nog snarare reaktionen från de boende att "man struntar i oss som bor här". Skolan är ju framtiden för unga i området och har dessutom ett riktigt bra rykte med tanke på förutsättningarna.

Jag känner flera föräldrar som har sina "helsvenska" barn på Åkraskolan, och deras omdöme är att stämningen är riktigt bra med mycket engagerad personal och en skolledning som löser eventuella problem innan det gått för långt.

Alla vet nog att det är i skolan, sporten och kulturaktiviteter som olika människor träffas på en jämlik nivå och med samma mål:

Framåt till det bättre.

Det finns hur många historier som helst om hur långt, och i snöstorm, man fick gå till skolan förr i tiden. Man gick till och med på järnvägsspåren, men då kom tågen efter tidtabell och man hörde ångloken.

Att bara föreslå att bygga en skola utan matsal och gymnastiksal på andra sidan av en järnväg som sex- till tolvåringar ska behöva korsa är bara tokigt. "Men det finns ju en tunnel under järnvägen", invänder väl någon. Tror alla att barn alltid gör som paragraferna och de vuxna säger? Det är bara naivt att tro det.

Det kommer att byggas en ny skola på Mamre när det nya området börjar befolkas och el, vatten och vägar är framdragna, men att bygga en ny skola ute på ett tomt gärde känns väl sådär nu.

Nej, satsa på ett bra skolbygge på Åkra och ge barnen en bra chans att få en bra start i framtiden. Ge skolbarnen och personalen arbetsro och möjligheter att utveckla verksamheten i en positiv riktning.

Rykten och skitsnack har aldrig fört något framåt.

Eric Thorsell

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel