Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ger man sig in politik måste man kunna ta kritik

Replik på Mårten Hemströms (L) debattartikel (SA 27/11).

När en politiker inte kan komma med riktiga svar utan i stället börjar prata om sig själv blir det bara konstigt och svårt att bemöta.

Ger man sig in i politiken måste man kunna ta kritik och även kunna inse när kritiken inte är personlig.

Jag är övertygad om att denne politiker lägger ner sin själ för det han tror på, de som röstat på honom förväntar sig inte något annat. Men att bli just politiker är hans val, med allt vad det för med sig.

Vi väljer alla på vilket sätt vi vill vara med och påverka för det är vår demokratiska rättighet. Vi kan skriva insändare, prata med politiker, demonstrera, protestera eller gå med i ett parti. Att man valt att bli politiker gör ingen bättre än någon annan.

Våra politiker har fått sin makt enbart för att vi väljare röstat dit dem. Vi är alla lika betydelsefulla för att vår demokrati ska fungera. Bara för att jag valt en annan väg att påverka än att gå med i ett parti är mitt engagemang inte mindre värt eller mindre betydelsefullt. Mitt mål är detsamma som politikernas.

Jag vill också ha ett bättre samhälle med fungerande skolor, vård och omsorg.

Politik handlar om att vilja förändra något till det bättre, sättet vi väljer att göra det på är helt upp till oss själva. Avslutningsvis tror jag att just denne politiker missat poängen med min insändare.

Jag vet att vi har väldigt många duktiga politiker i Sala som kommer att få kommunen på rätt köl igen. Jag tror bara inte att det är denna nya och svagare Alliansen som tillsammans kommer att klara av det. Vad de hittills presterat övertygar mig inte alls.

Men de får gärna bevisa att jag har fel, för mitt mål är detsamma som deras. Just nu ser jag dock bara att de glider längre och längre ifrån målet.

Annika Palmqvist

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel