Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gör Kungsgatan till huvudled

När man går längs Kungsgatan i Sala så ser man ofta att luriga trafiksituationer uppkommer på grund av högerregeln. Kungsgatan är bred och fin men huskropparna gör så att bilarna från smågatorna in mot stadskärnan skyms.

Det blir naturligt för förarna som kommer ut till Kungsgatan från dessa mindre sidovägar att stanna upp och lika naturligt är att köra på öster ut för de som befinner sig på Kungsgatan. Senast idag så var det två bilar där bägge stannade och först viftade fören till bilen på Hyttgatan fram bilen på Kungsgatan men det är ju egentligen fel och den på Kungsgatan vinkade åt den andra bilen att köra.

Nej, jag ser gärna att de större vägarna i Sala och för övrigt i hela landet att de blir huvudleder då det är naturligt att stanna för den som kommer ut från en mindre väg.

En annan sak jag har tänkt på är att i det större trafiknätet där det är stopplikt fast fritt synfält åt båda hållen att det skulle räcka med väjningsplikt för de som ska svänga till höger. Det flyter på bättre än att behöva stanna trots att man inte ser en bil så långt ögat når när man blickar åt vänster. Ska man korsa vägen eller svänga vänster så måste det så klart vara stopplikt.

Mats Köbin

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel