Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gröna gången måste utredas mer

 
Träden vid Gröna gången
Visa alla artiklar

Tack för den fina och gripande insändaren i SA 6/3. Rikard Skanevall, krögare på Måns Ols, skriver mycket klokt och tänkvärt.

Det kan inte vara sant. Det får inte vara sant. Vårt alldeles underbara promenadstråk vid sjön får inte förstöras. Det måste finnas andra sätt att stärka dammvallen än att såga ner alla träd.

Jag har ingen anledning att tro att det skribenten skriver inte är sant, men är det så att EN tjänsteman och EN konsult gjort bedömningen så är det katastrof. Det måste utredas mer, andra bedömningar måste göras.

En promenad längs allas vår Gröna gången är nu en sorglig syn. Det gör ont i själ och hjärta att se alla dessa röda märken på alldeles för många träd.

Det skulle bli kalhygge om alla dessa träd sågades ner. Alldeles för många träd är redan borttagna. Promenadstråkets hela skönhet skulle gå förlorad under mycket lång tid framöver.

Nej, nej, nej och åter nej. Ni får inte skövla träden vid Gröna gången. Det blir oåterkalleligt. Gör om och gör bättre. Gör rätt.

Vi minns alla trädkramarna och almarna i Kungsträdgården i Stockholm. T-banan byggdes och almarna fick stå kvar. Det går om man vill!

Nu får vi i Sala hjälpas åt och krama träden vid Gröna gången, för framtiden.

Märit Landberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel