Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Håll gräset klippt och utnyttja Stadsparkens ytor

I SA 27/1 kunde man läsa om den nya planerade skateparken som är under uppbyggnad med en kostnad på 2 700 000 kronor.

Visst är det bra att man satsar på aktiviteter och att man vill utnyttja Stadsparken och göra den till en levande miljö, men jag har lite svårt att få det att gå ihop med förra årets "satsning" på grönområdet i parken.

Då valde Sala kommun att inte klippa gräset vid gamla Åkra gård för att man skulle "spara pengar" och för den biologiska mångfalden. Detta är ju skrattretande! Hur mycket kostar det att få gräset klippt under en sommar? Den biologiska mångfalden kan man bevara på andra ytor, till exempel mot Väsby kungsgård och på andra sidan dammen.

Resultatet av det hela blev att ingen kunde utnyttja detta område som tidigare sjudit av liv med folk som till exempel spelat fotboll, volleyboll, haft picknick, hundträffar, eller solat sig.

Så med den nya synen att göra Stadsparken till en "levande park" hoppas jag verkligen att man börjar med att klippa gräset där, så att alla kan vistas där och inte bara vissa utvalda.

Solveig

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel