Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Har kommunen koll på anställdas bisysslor?

Med anledning av uppgifter i Sala Allehanda om att kommunens utvecklingskonsult bedriver vinförsäljning i rådhuset från den egna vingården har jag några frågor till de ansvariga inom Sala kommun.

Med bisyssla förstås varje syssla, tillfällig eller stadigvarande, som utövas vid sidan av anställningen och som inte är hänförlig till privatlivet (AD 1985 nr 69).

Enligt gällande kollektivavtal AB § 8 gäller att arbetstagare som har bisyssla ska anmäla denna och lämna de uppgifter som arbetsgivaren anser behövs för bedömning av bisysslan. Arbetstagaren är skyldig att på eget initiativ anmäla bisysslan till arbetsgivaren. Arbetsgivaren kan förbjuda bisyssla om man finner att den kan inverka hindrande för arbetsuppgifterna, liksom om bisysslan kan påverka arbetstagarens handläggning av ärende i sin anställning hos arbetsgivaren.

Lagen om offentlig anställning (LOA) innehåller också regler kring bisyssla för att skydda saklighet och opartiskhet i utövandet av arbetsuppgifterna, det vill säga förtroendet.

Har den anställde anmält sin bisyssla enligt AB, till vem och i så fall när? Har kommunen godkänt bisysslan och om så skett, vem har godkänt densamma?

Om anmälan om bisyssla ej skett enligt AB och ändå pågått, tillika under arbetstid, och bekräftats av arbetstagaren, vilka åtgärder avser kommunen att vidta? Vilka åtgärder avser kommunen att vidta mot de arbetstagare som handlat vin under arbetstid? Kommunrevisionen har ju tidigare i granskningsrapport påtalat bristerna avseende kontroll av bisysslor i kommunen.

Lars-Göran Carlsson, före detta förhandlingschef

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel