Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Heby kommuns framtid måste tas på allvar

I ledaren i fredagens SA ( 1/11 ) skriver Matilda Molander att "som medborgare i Heby skulle jag vara djupt bekymrad över ledningens förmåga att styra kommunen ur krisen". Jag är medborgare i Heby och jag delar helt hennes oro. Den politiska ledningen talar mångordigt och väl om visioner och förhoppningar, men den har inte kraften att omsätta detta i handling.

Ledningen verkar inte våga utmana och fatta nödvändigt tuffa beslut som kan uppfattas som stötande av allmänhet och myndigheter, av rädsla för att förlora stödet hos innevånarna i kommunen. Likafullt är det den politiska ledningen som bär ansvaret för den uppkomna situationen.

Jag tror att det var fel att Centerpartiet och Socialdemokraterna inledde ett samarbete. Inte bara för att vi fick två heltidsavlönade kommunalråd i en kommun med 13 000 innevånare, utan att det samtidigt blev en alltför svag opposition för att tvinga kommunledningen att vara effektiv.

Nu försöker man tillgodose de olika partiernas hjärtefrågor och samtidigt rusar utvecklingen snabbt vidare. Risken finns att man aldrig hinner med. Det var inte så många år sedan Heby kommun var satt under tvångsförvaltning, och risken är stor att det kan vara dags igen om man inte tar den uppkomna situationen på strikt allvar.

Sture Jönsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel