Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Höstlovet har passerat

Höstlovet har passerat. Många av oss föräldrar har inte möjlighet att vara lediga från jobbet i samma utsträckning som våra barn är lediga från skolan.

För väldigt många familjer skulle inte livet gå ihop utan en förskola och fritids som går att lita på.

En skola utan fritidsledare, lärarassistenter, elevassistenter, kockar, lokalvårdare, barnskötare och vaktmästare är inte möjlig – inte under terminerna och inte på loven.

Alla de välfärdsarbetare som kommer tidigt och som under hela dagarna finns där för våra barn och ungdomar.

Det är inte svårt att imponeras över den yrkesskicklighet som krävs för att ge rätt stöd till elever med särskilda behov, att alltid ligga steget före, medla i konflikter, stimulera till lek och lärande, städa upp, hålla rent och laga god och näringsrik mat.

Det här är kvalificerade jobb med ofta komplicerade arbetsuppgifter som kräver både erfarenhet och kunskap, men också en personlighet som passar i en skolmiljö med barn och ungdomar där det mesta kan hända väldigt snabbt.

Många är de medlemmar som jag har träffat i skolan runt om i Dalarna och Västmanland som har en stor stolthet över sina viktiga yrken i skolan.

Det är hög tid att värdesätta deras kompetens.

Det är faktiskt helt orimligt att många av dessa yrkesgrupper har en otrygg anställning, en allt för hög arbetsbelastning och låg lön.

Att satsa på skolan är smart för hela samhället och att satsa på alla olika yrkesgrupper i skolan är smart för elevernas bästa.

Kommunal är fackföreningen för dig som jobbar i skolan och tillsammans kan vi förbättra villkoren!

Malin Ragnegård, avdelningsordförande Kommunal Bergslagen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel