Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur ska Salas konstförening få yngre medlemmar?

"Hej alla konst- och kulturellt intresserade, på lördag kommer vi att sälja diverse loppisföremål på torget. När ni ser på våra objekt som är till salu kan ni samtidigt köpa vårt hembakta bröd, kanske shoppa något från vår New Body-katalog. Alla inköp ni gör går självklart till vår verksamhet som behöver ert stöd".

Alla idrottsföreningar ägnar mycket tid åt aktiviteterna som beskrivs ovan men jag har aldrig sett eller hört att Sala konstförening ägnar sig åt att själva försöka samla in pengar. Hur kommer det sig? Är deras föreningsverksamhet så annorlunda att de inte skulle kunna skaffa inkomster så som andra föreningar gör?

Det vore roligt att höra hur de själva ställer sig till att samla in pengar som andra och framförallt så som idrottsföreningarna gör. Hur arbetar de med att rekrytera yngre medlemmar? Jag tror aldrig att jag sett konstföreningen på torget där de aktivt söker medlemmar. Vilken aktiv strategi har ni?

Eller det kanske är så att denna form av kultur är så exklusiv att det skall falla manna och yngre medlemmar från himlen?

Nyfiken konstvän

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel