Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur tänker V och S?

Måste få uttrycka min förvåning när jag läste att Socialdemokraterna och även Vänsterpartiet tycker att Sala kommun ska köpa hela fastigheten Sala lasarett av regionen.

Ena stunden klagas det på de styrande lägger ut för mycket pengar på fel saker och sedan ska man nu ge sig in i en, för kommunen, mycket osäker affär. När kommunen köpte Salbergaområdet av regionen fanns det ett klart kommande användningsområde och en säker blivande hyresgäst. När det gäller sjukhusområdet finns det bara osäkra faktorer, men en sak är säker: vad som än ska göras så blir det inte gratis.

Det sägs att Socialdemokraterna vill att all kommunal administration ska flytta in i sjukhusbyggnaden efter ett köp. Har ni gjort någon kalkyl vad denna ombyggnad ska kosta? Kan någon tänka sig att kommunalrådet ska sitta på våning 5 rum 62 jämfört med rådhuset?

Nästa fråga blir nu vad S tänker göra med rådhuset med tillbyggnad när det blir tomt. Tyvärr så har ju inte Salas socialdemokrater ett så vackert historiskt arv vad gäller Salas torgmiljö. 

Ni lyckades få det pampiga dåvarande Sala stadshotell rivet med en rösts övervikt och ersatt med en tegelröd skokartong. Vad vill ni ersätta Rådhuset med? Låt privata aktörer få räkna på vad det går att göra av sjukhusområdet, det finns säkert många kreativa förslag bara det går att få ekonomi på det. Vad jag förstått så är huset i sig i gott skick, men för kommunen att köpa det i dessa tider när det finns så mycket annat som det måste investeras i känns bara tokigt.

Lägg sedan till en osäkerhetsfaktor till. Om det nu mot förmodan inte går att göra något av husen utan att området måste återställas till byggbar mark, finns det överhuvudtaget en kalkyl på vad den kostnaden kommer att landa på?

Var ska alla rivningsmassor läggas? Det kan bli en riktig bra skidbacke.

Nej, naturligtvis ska inte sjukhuset rivas, men Sala kommun ska inte ens riskera att sätta sig i den situationen att få betala något.

En sista kommentar till vänstern: använd förnuftiga argument och prata inte om kemifabriker. Kommunen har planmonopol, så det blir nog en ordentlig miljöprövning på en blivande kemifabrik.

Men i dessa dagar kanske det vore bra med en fabrik som gör handsprit?

Eric Thorsell

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel