Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur trovärdiga är kostnaderna för nya badhuset?

Angående planerna på ett nytt badhus: Nu ska vi skynda långsamt, Herr Wigelsbo.

Kostnaderna verkar vara i stark underkant. Vem har tagit fram underlaget gällande kostnaderna? Vad finns trovärdigheten i dessa siffror?

Har det verkligen studerats ett alternativ med en simbassäng med 50 meters banor? Horribelt alternativ för lilla Sala (blir upprörd att man ens har studerat detta alternativ).

Hur kan det skilja i kostnader för att bygga på samma plats? Det befintliga badhuset måste ändå rivas eller anpassas till annan verksamhet som kommer att kosta långt mer än 20 miljoner.

Jag ser enbart två placeringar. Bygg på samma plats som idag ELLER centralt beläget och tillgängligt för alla. Då finns det ledig yta där dagens tennisbanor är placerade och som kommunen planerar att ta över! Parkeringar finns det gott om bakom idrottshallen som i princip mer eller mindre är tomt (utom möjligtvis dagtid vardagar då det ändå är låg beläggning i badhuset).

Den lokala handeln lär inte sakna dessa parkeringsplatser då all forskning lokalt, regionalt, nationellt och internationellt visar att den fysiska handeln, som vi känner till idag, har en svår framtid till mötes och lär inte sakna dessa parkeringsplatser.

Jag ringer dig, Wigelsbo

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel