Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: I stället för hat – handla mer lokalt

Många var det som hakade på att hacka på alla som stod i kö utanför Linneskåpets utförsäljning när SA lade ut det på sin Facebook. Det blev till sist osmakligt.

Ja, det är synd att de lade ner och folk kom från när och fjärran och passade på att köpa något från utförsäljningen. Visst är det så att nätet och de stora köpcentrumen konkurrerar ut våra små butiker i Sala, men jag tror att många i den kön har handlat på Linneskåpet både en och två gånger, och att de nu ska stå och kallas "gamar" blir för mycket.

Det är ett otäckt fenomen på nätet att när några kommer med kommentar så hakar väldigt många på utan att fundera ett varv till. En modern mobb av folk som går till angrepp.

Ja, Karlssons i Morgongåva som nyligen lade ner fick ett helt oförtjänt påhopp igen. Det är inte första gången det händer.

"Så går det när man inte handlar lokalt". Karlssons affärs idé var ju inte alls att Morgongåva- och Hebyborna skulle stå för hela kundunderlaget. Vi har handlat där till och från, men det var meningen att dra folk från stora delar av Mälardalen och det gick busslaster till Karlssons i början. Sedan tunnades det ut och omsättningen sjönk och så även sortimentet. Dessutom var Karlssons en kedja och hela kedjan gick omkull.

Detta är ett exempel på när vår tids nätmobb får fart och sätter igång att hata och komma med glåpord. Men till Linneskåpets fina personal som har jobbat och slitit vill jag lyfta på hatten. Jag som driver en butik på samma gata och ständigt försöker förnya mig och hitta nya vägar vet hur mycket jobb som krävs och att det inte går att driva en butik som på 90-talet, innan nätet exploderade av handel.

Vill vi ha kvar våra butiker så är det viktigt att handla lokalt. Salas centrum ska förbli ett levande sådant även i framtiden!

Mats Köbin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel