Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: ”Jag förstår hur det känns att bli kränkt”

 
Sala Pride 2019
Visa alla artiklar

Du har rätt i vad du skriver i ditt svar till mig. Debatten kanske dör i brist på bränsle.

Missionskyrkan uppmanas gå från ord till handling. Det arbetet skall vi påbörja men har inte hunnit tagit ställning till hur. Min personliga uppfattning är:

Missionsförsamlingen behöver arbeta med våra medlemmar för ökad kunskap och förståelse för HBTQ-personers livssituation och hur vi bejakar den. Vi behöver djupare insikt och ta hjälp utifrån. Här kan HBTQ-organisationer i vår kommun bidra.

Vi är en kristen församling som tror på och praktiserar bön Min bön är att skapa acceptans och tolerans hos oss trots våra olika ståndpunkter..

Som styrelsemedlem kan jag inte föregripa de beslut församlingen kommer fram till, men jag gör mitt yttersta för att få igång processen och att frågorna skall få en seriös behandling. Ingen av våra medlemmar skall känna sig överkörd eller förbisedd. Jag hoppas alla inser och respekterar att det här tar tid.

Jag uppmanar våra medlemmar att bemöta HBTQ-personer på samma sätt som vi vill bemöta alla människor. Jag kan inte beordra någon att se ”Komma ut”– eller delta i andra aktiviteter, bara uppmana dem, och jag skall själv se föreställningen.

Mitt förtroende för politiker är lågt. Det beror inte på HBTQ-frågor utan på politikers hantering av ensamkommande ungdomar. Jag har i fyra år varit god man och stödperson i Sala och följt mer än 20 ensamkommande genom deras asylprocess , mött deras förtvivlan när de inte blir trodda av myndigheter, sett när påhittade födelsedatum avgjort om de fått stanna i Sverige, tvingats ordna boenden när kommunen kastat ut dem från HVB-eller familjehem, gråtit med dem när de fått avslag och lugnat dem när de inte fått adekvat vård när ångesten satt in.

När jag hör politiker uttalar sig att ett nej skall vara ett nej, och blundar för det osäkra och rättsvidriga förfarandet som kommit fram till nejet. När jag sett politiskt tillsatta nämndemän sova sig genom förhandlingar i migrationsdomstolen – ja då har jag tappat allt förtroende för politiker som inte står upp för människans lika värde för att vinna politiska röster. Det parti du företräder är det som minst borde drabbas av min kritik, men mer kan göras..

Det finns likheter mellan vad ensamkommande och HBTQ-personer får utstå, så jag förstår hur det känns att bli kränkt och illa behandlad. Detta är min drivkraft bakom de ursäkter jag framfört och hur jag vill påverka hur vi kristna skall bemöta HBTQ-personer.

Bertil Alsiö

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel