Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Klaga inte på Migrationsverket

Migrationsverket får oupphörligen utstå kritik från enskilda medborgare. Nu senast frågar Lisa Joneklav om inte det är ren och skär ondska som driver det.

Nej det är det inte. Migrationsverket agerar utifrån den lagstiftning som våra politiker beslutat ska gälla i dessa frågor. Sverige har en utomordentligt hög rättssäkerhet i ärenden som rör invandring jämfört med de flesta andra länder. Xeyal har, liksom alla andra som söker uppehållstillstånd, rätt till juridiskt ombud som ska biträda honom. Om ombudet anser att verket gjort ett felaktigt beslut, kan denne överklaga till migrationsdomstolen. Om inte heller domstolens beslut gillas kan man gå vidare till migrationsöverdomstolen.

Min rekommendation är därför att Lisa med flera som klagar på Migrationsverket och dess hårt arbetande tjänstepersoner i stället riktar sin ilska mot regeringen och de politiker som är skuld till bristerna i vår invandringspolitik.

Martti Kirotar

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel