Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kommunkompassen – politikerna behöver utreda vad "vision" innebär

För mer än tio år sedan, inför valet 2010, bjöd Företagarna i Sala in till politikerutfrågning. Samtliga partier fick frågan om hur de ville se Sala om fem år, vilken vision de hade. Centern svarade med att peka med hela armen och förlöjliga ordet "vision" och komma med anklagelser om att vi var flummiga och drömmare utan kunskaper. Moderaterna svarade med att de inte hade någon insikt om hur framtiden skulle kunna te sig. Inte så långt fram som fem år.

I dag är vi fortfarande kvar i stadiet där politikerna behöver sätta sig ner för att utreda och analysera vad ordet "vision" verkligen innebär. En ny öppenhet till förändring är svaret! Det handlar om viljan att lära sig nytt hela tiden och tänka som en forskare med nyfikenhet, kreativitet, glädje och passion! En vision är mer än ord på ett papper. Det handlar om vilja, kraft och en stark känsla. Det handlar mindre om tid och pengar. Är visionen djupt förankrad kommer medlen som behövs med lätthet.

Vi vill att politiker ska vara vägvisare i den nya tiden. Bristen på helhetssyn skapar otrygghet i vår snabba föränderliga värld.

Visionären

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel