Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Konsthallschefen som låste in sig

Det blir mer och mer oroväckande att Sala konstförenings ordförande kommer att upprepa sitt beteende från Tensta konsthall. Där ville han enbart driva Tensta konsthall på sitt eget sätt. Eftersom han inte kom någonvart blev han tvungen att gömma nycklarna. Sedan förklarade han konsthallens styrelse som icke legitim, och därefter blev han uppsagd från Tensta konsthall. Han uteblev från de möten hans fackliga organisation ville genomföra för hans räkning för att diskutera uppsägningen.

Kanske står han över alla oss andra i sitt kulturella arbete.

Kanske tänker han göra på samma sätt med Aguélimuseet. Undrar vad styrelsen tänker om det? Har någon extranycklarna?

Jag har dessutom en fråga om hur stora arvoden olika styrelsefunktioner i Sala konstförening får. Kanske noll kronor, kanske flera tusen. Kan ni berätta eller är det en hemlighet?

Sen undrar jag bara, efter att ha hört diskussionen på radion, vilka geniala idéer föreningen har i stället för att ta inträde som onekligen borde generera någon krona?

Klarsynt konstälskare

Anmäl text- och faktafel

SA har varit i kontakt med Gregor Wroblewski, ordförande för Sala Konstförening-Aguélimuseet, som avböjt att svara på insändaren.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel