Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Köp ett par bättre skor, Pia Nilsson (S)

Det verkar som att jag trampade på en väldigt öm tå på Pia Nilsson (S) när jag kritiserade statsrådens och riksdagsledamöternas lönehöjningar jämfört med vi pensionärers höjning på 200 kronor i månaden. Jag förstod att det skulle komma en kommentar om den så kallade fristående nämnd som beslutar om Rosenbads och Riksdagshusets arvoden, men det är bara en ursäkt för att det här är en pinsam fråga för de styrande i Stockholm. Det bevisar bara att man inte har en aning om hur det är att leva på runt 12 000 kronor i månaden.

Att sedan blanda in vårt kommunalråd Anders Wigelsbo i den här debatten tyder ännu mer på att argumenten tröt. Vårt kommunalråd är helt nöjd med det arvode han har och jagar bara älg och politiska lösningar, ingen lönehöjning.

Den nuvarande regeringen har lyckats bra med att misslyckas på alldeles för många områden. Polisen jagar brottslingar, men det saknas åklagare som kan utreda och föra till domstol. Brott blir liggande och hur många poliser vi än får, och poliserna blir mer och mer frustrerade över att alldeles för många inte blir lagförda i tid eller inte alls.

För att ett rättssystem ska kunna fungera fullt ut måste alla delar i kedjan vara kompletta. Att bara ropa på fler poliser räcker inte till. 

Den totalt misslyckade migrations- och integrationspolitik som den här regeringen har fört har gjort att hela förortsområden i större städer helt trasats sönder av gängbråk och kriminalitet.

Det är dessutom regeringens fel att det på många håll är kaos på akutmottagningarna. Om man tagit tag i gängkriminaliteten och sett till att de värsta orosmakarna hållits inlåsta så hade akuterna inte haft så många skottskadade, misshandlade och våldtagna. Hur många blir nedprioriterade när två skottskadade kommer in samtidigt? 

Sedan har regeringen, med bästa understöd från Miljöpartiet, lyckats med att reta upp landsbygden med nedmontering av statliga verksamheter, sämre vägar, sämre telenät, stora vägsatsningar i storstäderna, skattehöjningar på för landsbygdens livsnödvändiga fordon och drivmedel. 

Regeringen har totalt missförstått miljöproblemen med de massiva trafikutsläppen i storstädernas köer och landsbygdens skattetyngda men glesa transporter.

Regeringen skryter med att staten har goda finanser när kommunerna går på knäna på grund av att staten skyfflat över många av statens åtaganden på kommunerna, läs LSS-neddragningar och flyktingmottagande. 

Om inte regeringen snabbt lyckas återställa förtroendet för rättsstaten, pensionerna och tryggheten för folk ute på stan så får nog Pia Nilsson gå i pension efter nästa val.

Eric Thorsell

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel