Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kritisera gärna – men gör det sakligt

"Skattebetalare" (SA 22/5) ondgör sig över inkompetenta lokalpolitiker som kör kommunen i botten. Visst är Sala kommuns ekonomi ansträngd, men långt ifrån "körd i botten". Jag tror inte att "Skattebetalare" och jag läser samma artiklar i tidningen om kommunens ekonomi, eller så har vi väldigt olika uppfattning om svenska språket.

Om nu "Skattebetalare" tycker att alla Salas lokalpolitiker är så inkompetenta som hen ger uttryck för, varför engagerar hen sig inte själv i lokalpolitiken? Eftersom hen tydligen är så jätteduktig på allt skulle Sala kommun inte ha några som helst problem med hen som politiker. Eller är hen redan lokalpolitiker i Sala? I så fall kan man ju undra varför hen inte gjort mer för att inte köra kommunens ekonomi i botten.

Det vi måste komma ihåg är att lokalpolitiker - ja, alla politiker - inte är någon speciell typ av människor, de är som alla vi andra. Kanske med den skillnaden att de har valt att lägga tid på att engagera sig i politiken. De må ha olika politiska utgångspunkter, men gemensamt har de att de vill göra livet bättre för oss alla.

Lokalpolitiker ska förstås kritiseras. Men det ska göras sakligt och utifrån fakta. Att göra som "Skattebetalare" och vräka ur sig en massa nonsens bidrar bara till politikerförakt och det är inte bra för någon. Och om man som hen tycker lokalpolitker är inkompetenta, vad för typ av kunskapstest tycker hen vi ska införa för kandidaterna i nästa val?

Magnus Nystedt

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel