Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kyrkkaffe godare än kålsoppa

 
Sala Pride 2019
Visa alla artiklar

Svar till Johanna Ritvadotters (V) insändare om Missionskyrkan och Pride:

När jag googlar på kålsupare får jag fram utöver ” en som sörplar kålsoppa” även, ”en som inte är ett dugg bättre än andra ” och, ”någon som ofta kastar sten i glashus”.

Man, vit, hetero? Jag varken kan eller vill ändra detta. Privilegierad och normenlig? Både ja och nej. Jag tillhör en drabbad grupp – ca 1% - som stammar. Som barn var den svårartad, som vuxen kan jag hantera men inte dölja den. I skolan blev jag ofta härmad och mobbad när oförstående lärare tvingade mig läsa högt i klassen. Jag fick rejält med stryk på Vallaskolans skolgård när jag på rasterna försvarade mig mot mobbarna med mina knytnävar. Då kom ingen polis och säkerhetschef och redde upp situationen och det skrevs inga brev till föräldrar. Jag fick bära skammen ensam och det har satt djupa spår i mig. Jag inte bara förstår - jag VET hur det känns att bli kränkt och illa behandlad.

Jag har nu sett ”Komma ut”. Föreställningen var tyvärr glest besökt. Vi missionare var en stor del av publiken och jag såg ingen politiker där. Vi åhörde ett starkt och angeläget budskap som absolut platsar i Missionskyrkan.

Jag har två förslag hur vi kan minska vårt misstroende mot varandra. Jag vill inbjuda dig och alla som misstror Missionskyrkan att ”Komma in” till en Gudstjänst, lyssna på predikan och sång, ta del av de samtal och tankar vi delar efteråt vid fikat och bedöma oss på fler grunder än den som orsakat vår debatt. Vår hemsida visar när vi har Gudstjänster och kyrkkaffet håller hög klass.

Jag vill också uppmana och inbjuda ditt parti och övriga politiska partier i Sala att medverka i en offentlig utfrågning och debatt om de ensamkommandes situation i vår kommun. Ge oss i civilsamhället, som står ensamkommande nära, möjlighet att få förklarat vad ni som politiker gör och inte gör och varför. Tar vi utfrågningen i Missionskyrkan lovar jag bjuda på ekologiskt och rättvisemärkt kyrkkaffe – inte kålsoppa.

Bertil Alsiö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel