Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lägg ner projekt Skuggan 4

Artikel 3 av 6
Skuggan 4
Visa alla artiklar

Intressant att läsa Mikael Stenkvists artikel om Skuggan 4 i Sala Allehanda den 3 augusti 2020.

Vi anser att kommunens kommentarer i samrådsredogörelsen 2020-06-17 uppvisar ett stort ointresse för våra och andra kommuninvånares förslag och synpunkter. Våra argument avfärdas på ett närmast nonchalant sätt.

Att sedan förlägga gransknings- och svarstiden till mitt i sommaren ger en känsla av att kommunen vill undvika möjligheterna för medborgarna att lämna synpunkter på förslaget.

Kommunen är beredd att tränga ihop Skuggan 4 med redan befintliga områden. Gröna gången, som tillhör Salas historia, kommer att ”dras om och förläggs utanför planområdet”. Varför? Låt Gröna gångens sträckning vara kvar. Varför kunde man inte bygga vidare på Scenario 1 och 2 som fanns med 2019-10-15?

Vilka fick inbjudan till samrådsmötet den 11 december 2019? Bara vissa av oss i Västra skuggans och samfällighetsförening fick inbjudan. Ägarna till Kristina 4:269, Jenny & Ola Sigurdsson, fick ingen inbjudan. Och av vad vi erfarit från samtal med boende på Skuggan 3 fick inte heller de någon inbjudan.

Vi får uppfattningen att kommunen bundit upp sig mot projekterings-/byggbolaget och kan/vill inte ändra på de uppgjorda förslagen.

Vårt förslag är att lägga ner projektet Skuggan 4 eller minska ner antalet föreslagna hus och rädda nuvarande sträckning av Gröna gången/Gruvdammsrundan.

Ett populärt och unikt motions-, rekreations- och bär/svampområde förstörs med ett nytt bostadsområde och när Gröna gången flyttas och skogen försvinner. Har det gjorts en inventering av växt- och djurlivet inom det tänkta byggområdet?

Om planerna för Skuggan 4 ändå genomförs med reducerat antal fastigheter, kräver vi att den södra gatudelen tas bort. En in-/utfart till området och återvändsgata/vändplan mot norr och söder inom området.  Samtidigt som hela området förskjuts norrut.

Ett medborgarförslag från boende på Skuggan 3 kommer att inlämnas till kommunen, vilket också skall tas i beaktande av Kommunstyrelsens förvaltning, Samhällsbyggnadskontoret, Plan- och utvecklingsenheten, som ett granskningssvar till den 16 augusti 2020.

Västra Skuggans samfällighetsförening

Jenny och Ola Sigurdsson

Maj-Lis Linder

Christina Mellbin och Johnny Ekman

Katrin och Fredrik Dahlgren

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel