Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ledsen och förbannad över vandaliseringen av Zlatan-statyn

Nog är det både beklämmande och samtidigt svårförståeligt hur en staty, placerad och uppställd inom ett visst område och plats, skall orsaka både folkupplopp och polisnärvaro. Jag tänker på Zlatan-statyn på spelplatsområdet för fotbollsklubben Malmö FF.

Det händer inte ofta att en levande person har hedrats med att finnas som staty. Men nu finns Zlatan där! Ännu livs levande fotbollsekvilibrist och miljardär, men med rötterna i ett fattigt och utsatt Rosengård. Självklart har Zlatans person, hans specialbegåvning och, inte minst hans sociala stegring från fattigdom till rikedom, fascinerat. Han har verkligen lyckats här i livet. Han är Malmögrabben, vår favorit och idol. Och nu tänker han främja ett obetydligt fotbollslag som heter Hammarby.

Säkert spelar alla dessa tankar och attityder stor roll med tanke på det som nu drabbat statyn med förstörelse och förnedring. Men vilka är då gärningsmännen och vad är deras motiv egentligen? Är det inte en samling huliganer? Eller är det olyckliga, arbetslösa/sysslolösa ungdomar, som inte kan hantera och måste få utlopp för det så kallade "drifttrycket"?

Jag har själv inget svar. Men jag kan inte låta bli att bli både ledsen och förbannad över det elände och det beteende, som vissa individer i dagens samhälle utövar.

Henrik Jansson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel