Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Liva upp Aguélimuseet med fler anställda och öppet på söndagar

En av världens ryktbaraste och omtalade kulturpersonligheter är konstnären och målaren Ivan Aguéli. Doktor Friberg på sin tid överlämnade en egenhändig samling av Aguélis tavlor till Nationalmuseum med förbehåll att de fick disponeras i Salas förstklassiga museum så länge det fanns kvar.

Eldsjälarna KG Bergman och ÅC Danell, samt hängivna Aguélientusiaster, Aguélivänner och lokala medel såg till att verksamheten alltjämt fungerar. Ebelingsmuseet utanför Eskilstuna, vars kommun har 8000 invånare, förfogar över en budget på fyra miljoner, varav en miljon för museets verksamhet, som omfattar tre heltidsanställda vaktmästare, varav en kulturanställd.

Önskvärt för vår del vore två heltidsanställda intendenter och att kunna ha museet öppet även på söndagarna. Man skulle även kunna tänka sig att bilda en stiftelse, där förmögna och intresserade Aguélivänner kunde ge sina bidrag. Då branden i Notre Dame i Paris utbröt förelåg ett intresse från allmänheten att skänka pengar till restaurering.

Eyvind Hallnäs

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel