Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Luddigt svar från Heby kommun

Jag lade ett medborgarförslag om att låta kommunen göra en fin cykelled som går i historian och kulturens tecken. En sväng genom Vittinge och Västerlövstas socknar som skulle gå mellan olika stopp som Ramsjös vikingalämningar, Tegelbruksmuséet och andra fina platser. Detta förslag gjorde SA gjort ett inslag på tidigare. Svaret jag fick var en aning luddigt och ger utrymme till tolkningar. 

”Förvaltningen kommer att ta med sig förslaget för vidare utreda den föreslagna cykelleden i det fall det framöver blir aktuellt att arbeta med denna typ av cykelleder”.

Första delen är positiv och är ett klart ja. Andra delen är negativt och att det inte finns några planer på att arbeta med sådana här typer av leder. Så ska ett förslag komma från Heby kommun själva och sedan tittar man på detta förslag? Ibland händer det att kommunen går ut och vill höra vad folket vill ha men allt måste från början komma från kommunhuset. Som sagt är det ett luddigt svar och jag hoppas man i fortsättningen kanske låter ett par andra ögon läsa igenom vad som står skrivet så man kan snappa upp sådant här och formulera det på ett bättre och tydligare sätt. 

Poängen med en led som denna är att det inte krävs så mycket jobb då man rullar på det befintliga lilla vägnätet så det borde vara ganska lätt att få till om viljan bara finns att lyfta våra fina kulturhistoriska platser vi har i södra delen av vackra Heby kommun. 

Mats Köbin

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel