Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Metso är glada för hastighetsbegränsningen

Metso har varit drivande och nu tacksamma till Sala kommuns sänkning av hastigheten på Väsbygatan. Detta då vi tillsammans med kommunen anser att den sk Metsokorsningen är Salas mest komplexa korsning. Här möts alla slags fordon samt gående i alla dess färdriktningar. De gående är i många fall på väg över järnvägen till Kulturskolan eller arbetet och givetvis till Metso.

Metso satsar mycket på att arbetsplatsen ska vara säker men även att vår omgivning ska vara trygg. Vi har fått interna riskobservationer som visar att ett antal av våra anställda har varit nära att bli påkörda i korsningen och fallen visar att det varit på hrund av en för hög hastighet på trafiken.

Jag tror att det handlar om att inställningen hos oss alla måste ändras och inse att hastighetssänkning görs av en orsak och i detta fallet för att skydda alla som skall passera genom korsningen.

Håll hastigheten så kan du faktiskt undvika en olycka.

Rolf-Anders Kindberg, platschef Metso Sala

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel