Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Missionskyrkan ber Pride om ursäkt

 
Sala Pride 2019
Visa alla artiklar

Johanna Ritvadotter anser uppenbarligen inte att Sala Missionsförsamlings styrelses ändring av sitt beslut och nu tillåta Sala Pride att hyra konsertlokalen är allvarligt menat. Önskan att knipa politiska poäng av den här händelsen måste ha försämrat både syn och hörsel eftersom vår ursäkt till Sala Pride inte har gått fram till Johanna Ritvadotter. Eller kan det vara att så att förmåga att erkänna när det blivit fel och ta konsekvenserna av detta är egenskaper som är så sällsynta hos en politiker att de inte kan tillskrivas andra.

Förlåtelse är ett centralt tema i den kristna tron och som vi ofta talar om i Sala Missionsförsamling. Jag citerar gärna Matt 18: 20-21 och samtalet mellan Jesus och Petrus där Jesus får frågan om hur många gånger Petrus skall förlåta sin broder som gjort fel mot honom och undrar om det räcker med sju gånger. Svaret är att det inte räcker utan Petrus måste förlåta honom 77 gånger.

Jag vet inte om insändarredaktören har tålamod med 77 inlägg från min sida men men vi kan väl börja och ta om det här åtminstone en gång till.

Sala Missionsförsamlings styrelse ber Sala Pride och dess medlemmar om ursäkt för att vi nekade er hyra konsertsalen för att framföra föreställningen ”Komma ut”. I den ursäkten inkluderar vi alla kommuninvånare som på något sätt kan ha känt sig kränkta eller farit illa av vårt agerande. Ursäkten har tidigare getts även till Kommunstyrelsen eftersom tveksamheter uppstått om vi som hyresvärd uppfyllt hyresavtalet mellan församlingen och kommunen. Jag upprepar därför att vår ursäkt även gäller vår motpart i hyresavtalet.

Om Johanna Ritvadotter fortfarande inte känner sig inkluderad i denna ursäkt så vill vi även ge ursäkten till dig personligen.

Bertil Alsiö

styrelsemedlem och kassör i Sala Missionsförsamling

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel