Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Morgongåva var vackrare förr

Som uppvuxen i Morgongåva under 60 och 70-talet har jag fått uppleva den generation som flyttade in i dom då nya villaområdena som växte fram. Trädgårdarna blomstrade och man var noga med att ta väl hand om sin lott. Den generationen var unik på många sätt; ordning och reda, och att ta ansvar och göra rätt för sig tycks ha varit viktigt. 

Idag när man är ute och promenerar i Gåvan undrar man vad som har hänt. Det verkar som att många rent ut sagt skiter i det mesta. Gräsmattor klipps inte, ogräs och annan bråte tar över. Så tråkigt att se en gång så välskötta hus och trädgårdar förfalla.

Vid bostadsrätterna på Allévägen 7 och 9 lyser grusgångar gröna av ogräs, gruset ligger i högar efter vinterns snöröjning, trädgrenar och kvistar som blåst ner får folk snubbla i. Har vaktmästaren tagit evig semester eller?

Nedskräpningen har också blivit ett allt större problem. Inte minst vid containrarna för återvinning. Möbler, tv-apparater, jord.. ja allt som tänkas kan släpar man dit istället för att åka till återbruket i Heby. Är folk dumma i huvudet?

Sen kan man tycka att det hör till sunt förnuft att även plocka upp efter sin hund!

Heby kommun kan också ta åt sig en del av kritiken. Flertalet dagvattenbrunnar är så igensatta av ogräs och annat att regnvattnet knappt rinner ner, och vissa vägar lyser med sina potthål till gropar. Så trist att se. Är det nån som över huvud taget bryr sig?

Nej en sak är säker. Mycket var bättre förr!

Uppretad Gåvabo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel