Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nästan ingen håller 30 och det förstår jag

Replik på Vägbulans insändare Trafiksituationen på Josefsdalsvägen (SA 3/8).

Det är märkligt hur ett fåtal högljudda personer kan bestämma över hastighetsbegränsningarna i Sala. Den lägsta hastigheten, förutom gågata, är 30 kilometer i timmen som kan skyltas upp i Sverige. Den hastigheten ska användas på villaområden där barn förväntas leka vid och på gatan. Det är en hastighet som är rimlig och kan respekteras när den känns motiverad.

Att sätta 30 kilometer i timmen på matargator och genomfartsvägar som är till för att lotsa trafiken mellan villaområden och större vägar är helt orimligt. Josefsdalsvägen är ett skrämmande exempel på detta. En lång sträcka för genomfartstrafik med relativt få utfarter från bostäder, bred gång och cykelbana och tydliga övergångsställen samt en förskola som är inhägnad och saknar utfart mot Josefsdalsvägen.

Jag kör där dagligen och det är nästan ingen som håller 30 kilometer i timmen och det förstår jag. Tror ni att den som har kört över 100 kilometer i timmen på vägsträckan kör långsammare bara för att en skylt visar att 30 kilometer i timmen gäller?

Boende på Gärdesta

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel