Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu är det nog – nu lämnar vi Sala

Vår familj har tagit beslutet att lämna Sala där vi nu bott i flera år. Vi bor i ett fint och mysigt radhus på Dalhem där vi trivs mycket bra! Det som fick bägaren att rinna över är att vår hyresvärd Salabostäder återigen beter sig både illa och mycket märkligt mot sina hyresgäster. Det är inte första gången ska sägas, men för vår del blir det den sista.

Deras nya påhitt är att ytterytorna i anslutning till bostäderna på Dalhem skall se ut enligt en mall som Salabostäder bestämt, något de kommunicerade brevledes redan förra året. Som vanligt helt utan dialog med hyresgästerna, bortsett från ett möte där Salabostäder ändå använde dövörat.

Vi har inte gjort något på varken hus eller tomt bortsett från några mindre planteringar sedan vi flyttade in, och för en tid sedan fick vi besked om att vi har cirka en månad från besiktningsdatum att åtgärda det Salabostäder anmärkt på.

De utsända besiktningsmännen lyckades således med bedriften att smyga in på tomten både osedda och ohörda för att utföra kontrollerna eftersom flera av oss var hemma dagen ifråga. Beskedet lämnades sedan skriftligen med direktiv om beslutade åtgärder.

Vi vill klargöra att vår kritik inte riktar sig mot alla anställda som jobbar ute på våra områden som vi tycker är trevliga och mycket bra att ha att göra med, vår kritik i det här fallet är direkt riktad mot den auktoritära ledningen hos vår hyresvärd Salabostäder.

Det här är naturligtvis inte den enda anledningen till att vi tagit detta beslut, vi upplever helt enkelt att kommunen och kanske i synnerhet dess bolag i allt för många fall agerar aktivt för att göra kommunen oattraktiv att bo i. Då vi alla vet att kommunens ekonomi är mycket dålig upplever vi det som en gåta att man på detta sätt skrämmer bort både befintliga och eventuella nya skattebetalare. Med oss försvinner cirka en halv miljon i skattepengar per år.

Det känns mycket tråkigt då det är en väldigt fin liten stad vi har lärt oss att tycka om med många fina och duktiga människor, vi har känt oss mycket välkomna här. Vi och våra barn har dessutom fått många vänner i Sala, något som så klart gjort detta beslut svårare. Men vi kommer faktiskt avråda andra att flytta hit, med tanke på de erfarenheter som gör att vi själva lämnar.

Vi hoppas att kommunen börjar lyssna på invånarna och vänder den dåliga trenden, det är Sala faktiskt värt!

Missnöjda hyresgäster

Anmäl text- och faktafel

Svar direkt:

Det är synd att ni uppfattat oss på detta sätt. Vi tillämpar de regler som gällt sedan 2009 och är överenskomna med Hyresgästföreningen.

Vi vill komma tillrätta med framför allt inbyggnad av altaner som strider mot bygglovslagstiftningen och är gjorda utan vårt medgivande men även olämpliga planteringar, olika storlekar/längder på staket och altaner.

Informationsmöten har hållits i början av maj 2019 (Salabostäder) och i början av juli 2019 (Hyresgästföreningen). Tillsammans med Hyresgästföreningen har vi gått igenom frågan och konstaterat att vi inte kan tillmötesgå önskemål om att hyresgästen själv skall få bestämma planteringar, staket och storlek på altan.

Bernard Niglis, vd Salabostäder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel