Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nya bilskatten slår hårt mot landsbygden

Det nya bilskattesystemet, bonus malus, slår helt blint och orättvist både mot företagsamheten och mot landsbygden.

Vi kan ta ett exempel: En skåpbil av ett visst fabrikat kostade tidigare 5 500 kronor om året i skatt och en ny idag ligger på 18 000 kronor i skatt. En ganska skaplig höjning på ett yrkesfordon. Många åkare måste enligt upphandlingsregler ha ett fordon som är högst fem år gammalt för att ha en chans att få några uppdrag. Chansen att kunna ta ut en taxehöjning för åkaren är lika med noll eftersom det annars kommer ett utländskt åkeri och får anbudet.

I stället för en generell höjning av skatten på fordon borde man, om man menar allvar med miljözoner och trängselskatt, ta ut skatten vid debiteringen av passager.  Detta kommer bland annat att betyda att stora fyrhjulsdrivna bilar, som absolut inte behövs i storstäderna, får betala efter utsläppen medan en liten snål bil premieras med lägre taxa, 

Utsläppen i storstädernas köer smutsar ner miljön mycket mer är långkörningar på landsbygden. Det kan inte vara svårt att beräkna taxorna för miljözonerna så att skattesystemet får in lika mycket som nu.

Både yrkesmässigt och av trafiksäkerhetsskäl måste vi på landsbygden köra större fordon än  vad behövs i stadsområden för att ta sig till jobbet. Om det ens behövs bil överhuvudtaget.

Storstadsbor ska inte försöka övertyga mig att det absolut behövs en stor fyrhjulsdriven bil på över 2,5 ton för att ta sig till Sälen eller Åre två gånger per år. Det går nog lika bra med en vanlig kombi med takbox.

Men det är alltid lätt att sitta i Stockholm och stifta regler och paragrafer som inte drabbar en själv, plus att  kollektivtrafiken knappt  tar paus någon gång.

Sedan kanske Isabell Lövins make får betala skatt efter smutsgraden på sin amerikanska dieselpickup när han kör "tunga stenar".

Eric Thorsell,  Möklinta

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel